zenuwstelsel intensive
de kunst van het reguleren

Zenuwstelsel Intensive: Leer in 4 ochtenden de basis om je zenuwstelsel te reguleren

Last van een overprikkeld zenuwstelsel?  Snel gestrest? Moeite met grip krijgen op je emoties? Tijdens deze intensive, leer je in een kleine groep niet alleen hoe je zenuwstelsel werkt, maar ook oefenen en ontdekken hoe je jouw zenuwstelsel kunt leren reguleren. Je leert wat voor jou werkt en wat niet. Je leert vaardigheden die afgestemd zijn op jouw klachten. En we maken een persoonlijk reguleringsplan. Kortom: je leert vaardigheden om je fight-flight-freeze systeem te leren besturen, stress te beheren en emoties te reguleren.

4 ochtenden

maandagen: 27 mei, 17 juni , 1 juli & 15 juli


Van 9:30 tot 12:30

MOC Gebouw

Amstelveen

"Hopefulness lies in knowing that while early experiences shape the nervous system, ongoing experiences can reshape it"

Wil jij je zenuwstelsel leren reguleren?

In 4 ochtenden leer je hoe je daarmee kunt beginnen

Last van een overprikkeld zenuwstelsel? Of ervaar je veel spanning en vind je het moeilijk om te ontspannen? Pieker je veel en geeft dat je een onrustig gevoel? Of wordt je juist onrustig als je niets te doen hebt? Wil je ermee aan de slag en weet je niet hoe? 

In 4 ochtenden kun je de basis leren over hoe je meer grip krijgt op je klachten. We geven we niet alleen uitleg over je autonome zenuwstelsel en hoe je stress-systeem werkt maar (vooral) ook hoe je er meer grip op kunt krijgen. Je leert via praktische oefeningen ervaren wat jouw zenuwstelsel nodig heeft om te ontspannen. 

Als je last hebt van klachten met betrekking tot snel overprikkeld zijn, stress-beheersing, burnout, angst & paniek, emotie-regulatie, onrustig voelen of moeilijk kunnen ontspannen, dan is deze intensive uitermate geschikt voor jou. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar mailmij@wianda.nl

Binnen een maand meer rust en ontspanning ervaren?

In 4 ochtenden gaan we in eerste instantie ontdekken hoe jouw zenuwstelsel werkt en reageert op bepaalde prikkels en situaties, en daarnaast gaan we aan de slag met concrete oefeningen om je zenuwstelsel te kalmeren en om jezelf te leren reguleren.  

We zullen specifiek ingaan op: 

  • Uitleg over de werking van je autonome zenuwstelsel, je stress systeem en hoe dit je emoties beïnvloedt. 
  • Het leren herkennen en begrijpen hoe je lichaam reageert in bepaalde situaties en hoe je daar vervolgens op reageert met je emoties, gedrag en/ of gedachten. 
  • In de eerste ochtend leer je een aantal eenvoudige basistechnieken waarmee je al gelijk aan de slag kunt 
  • We brengen je zenuwstelsel in kaart waardoor je  persoonlijk inzicht krijgt in hoe jouw zenuwstelsel reageert 
  • Iedere week gaan we op zoek wat voor jou werkt en (ook belangrijk) niet werkt zodat je een persoonlijk, op jou afgestemd, reguleringsplan krijgt.
  • Oefeningen zijn zowel lichaamsgericht, verbaal en non-verbaal. 
 
De focus van deze 4 ochtenden is vooral op veel oefenen en ervaren en minder op theorie. Het is een avontuurlijke reis waarbij je meer begrip gaat krijgen voor je lichaam en geest. Je kan verwachten dat je meer vertrouwen zal ervaren in het kalmeren en  reguleren van jezelf. 

Wianda Hoogakker is Psycholoog en heeft zich gespecialiseerd in het autonome zenuwstelsel, stressbeheersing en emotie-regulatie. Zij geeft regelmatig trainingen en  begeleidt deze ochtenden. Ze heeft een programma samengesteld dat naast leerzaam, nuttig en effectief, vooral ook leuk en boeiend is.

 

Voor wie? 

De groep is geschikt voor iedereen die meer grip wil krijgen op stress, emotie-regulatie of zich ‘gewoon’ minder gespannen wil voelen. Als je hoogsensitief bent, last hebt van burn-out, snel overprikkeld bent, dikwijls somberheid of angst ervaart dan kunnen deze sessies je helpen om hier meer grip op te krijgen. 

Kleine Groep

De groep bestaat uit 4 tot 6 deelnemers. Een groepsetting zorgt voor een ondersteunende omgeving, waarin we met elkaar kunnen oefenen en van elkaar kunnen leren. Gezien onze klachten in ons dagelijks leven vaak in interactie met anderen gebeuren, is een groepsetting uitermate geschikt om te ervaren en oefenen met elkaar. Een ander belangrijk aspect van werken in de groep is dat we door het delen van ervaringen, dikwijls herkenning ervaren, inzichten kunnen verkennen en alternatieven kunnen onderzoeken.

Het programma is bewust over een aantal weken uitgespreid, zodat je in de tussentijd kunt oefenen en het je eigen kunt maken, alvorens een volgende stap te zetten. 

Deze intensive vindt  elke maand of om de maand plaats. Hou de website in de gaten voor nieuwe data. Bij voldoende interesse kunnen er extra reeksen gepland worden.

De intensive bestaat uit 4 sessies op 

maandagen: 27 mei, 17 juni , 1 juli & 15 juli

Van 9:30 tot 12:30

MOC Gebouw – Lindenlaan, Amstelveen

Groepsessies met 4 tot 6 deelnemers.

Deelnamekosten:

€450 (incl. cursusmateriaal)

Aanmelding:

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar mailmij@wianda.nl

“Het allermooiste aan leren, in al zijn vormen, is de mogelijkheid om ons zenuwstelsel tot onze bondgenoot te maken, in plaats van onze vijand“