Agenda Trainingen

Hieronder vind je een overzicht en informatie over  toekomstige trainingen. 

Bij Trainingsaanbod vind je informatie over het algemene trainingsaanbod – als deze aangeboden worden, vind je die terug in de agenda. Neem contact op als je graag mee wilt doen met een training die momenteel nog niet in de agenda staat, dan ontvang je bericht wanneer deze weer ingepland is. 

Aanmelden en meer informatie kan via mailmij@wianda.nl

student outside

Huidige Aanbod

Ontdek de kracht van je Zenuwstelsel: in 4 ochtenden jezelf leren reguleren

Zenuwstelsel Intensive

Leer op intensieve wijze, binnen 1 maand, meer grip krijgen op je zenuwstelsel.

Wil je beter om leren gaan met stress en emoties? Zit je veel in je hoofd en wil je meer in je lijf? Wil je gelijk aan de slag en iets concreets doen met je klachten? 

In 4 ochtenden de basis leren om je zenuwstelsel te leren reguleren, en daarmee ook meer grip krijgen op je emoties en anders leren omgaan met stress. We doen gezamenlijke en individuele oefeningen en zullen onderzoeken wat specifiek helpt om jouw zenuwstelsel te reguleren. 

In een kleine groep (max. 6 deelnemers) gaan we naast eenvoudige uitleg over hoe je autonome zenuwstelsel, emoties en stresssysteem werken, vooral veel oefenen. Aan de hand van deze oefeningen leer je je zenuwstelsel beter kennen en leer je op een concrete manier je lichaam, gevoel, gedrag en gedachten reguleren. Met als output een persoonlijk reguleringsplan.

Elke ochtend duurt van 9:30 tot 12:30 en vindt plaats in Amstelveen. We werken in een groep van 4 tot 6 personen. We hebben bewust voor een groepsetting gekozen omdat het een waardevolle omgeving biedt om de oefeningen samen te ervaren, waardoor je de vaardigheden direct leert toepassen en hierop feedback kan krijgen. 

Iedereen kan deelnemen, met of zonder therapie-ervaring. Deze sessies bieden voor  voor zowel mensen die volledig nieuw zijn in therapie als voor mensen die veel ervaring hebben met therapie een boeiend, leerzaam, effectief en leuk traject. 

Deze intensive vindt regelmatig plaats op wisselende dagen en tijdstippen – houdt voor nieuwe data de website in de gaten. 

Bij voldoende interesse kunnen extra groepen gestart worden. 

De intensive bestaat uit 4 sessies op maandagochtend.

maandag 22 april, 6 mei, 27 mei, 10 juni en 1 juli

Van 9:30 tot 12:30 

MOC Gebouw – Lindenlaan

Groepsessies met 4 tot 6 deelnemers.

Deelnamekosten:
€450 (incl. cursusmateriaal)  

2Daagse: Polyvagaal Theorie in de Praktijk: Basisvaardigheden 

Je hebt vast wel eens gehoord van het systeem dat onze vecht- vlucht- of bevries-reacties activeert? (zgn. Fight, Flight, Freeze). Dit systeem noemen we ook wel ons autonome zenuwstelsel.

In deze 2-daagse geven we niet alleen uitleg over hoe dat systeem werkt maar ook hoe je er regie over kunt krijgen. Je leert via ervaringsoefeningen en technieken om je zenuwstelsel te reguleren naar veiligheid. Zodat je jezelf steeds opnieuw naar een gezonder en veerkrachtiger zenuwstelsel kunt brengen.

Na de tweedaagse begrijp je hoe het autonome zenuwstelsel werkt en hoe het invloed op ons uitoefent. Je herkent de diverse toestanden van het autonome zenuwstelsel (o.a. flow, fight, flight, freeze) en je leert hoe je een start kunt maken om ze te reguleren. Je weet wat typische polyvagaal begrippen betekenen zoals o.a. neuroceptie, nervus vagus, vagale rem, co-regulatie en glimmers en triggers. 

We gaan in de workshop veel oefenen en ervaren. Het is een avontuurlijke reis waarbij je meer begrip en compassie zult krijgen voor je lichaam. Je kan verwachten dat je meer vertrouwen en grip zal krijgen op het reguleren van jezelf. 

Klik hier voor  Uitgebreide informatie Polyvagaal Basistraining

Voor aanmelding – neem contact op via email  mailmij@wianda.nl

In de video
hierboven zie je een korte presentatie van de trainers (ikzelf, Wianda
Hoogakker en mijn co-trainer, Thekla van Middendorp), evenals de locatie op Landgoed De Horst in Driebergen en de trainingsruimte. 

De workshops voor 2024 zijn bekend. Voor nieuwe data houdt de website in de gaten. In 2024 vindt deze workshop nog 2 x plaats. 

Donderdag 23 mei en donderdag 6 juni

of

Woensdag 11 en 25 september

Van 9:30 tot 16:30 (inloop vanaf 9 uur)

Landgoed de Horst in Driebergen

Ik geef deze training samen met Thekla van Middendorp.

Er geldt een maximaal aantal deelnemers van 14.

Deelnamekosten:
€450 (zonder lunch)

€510 incl. luxe lunch op beide dagen

 

Learning is a treasure that will follow its owner everywhere

Zenuwstelsel Verdiepingsdag: Doorbreek  je Functional Freeze Patroon

Velen van ons leven, veelal onbewust, in Functional Freeze. Dit is een toestand waarin je functioneel blijft, maar niet in contact staat met je lichaam, emoties en sensaties. Je leeft je leven enigszins op afstand, losgekoppeld van je authentieke zelf, alsof je op je automatische piloot dingen kunt doen, maar niet echt beleeft. 

Ons zenuwstelsel heeft (vaak lang geleden) deze toestand ontwikkeld omdat het toen goed uitkwam, maar inmiddels hebben we er (vaal veel) last van.  

In deze workshop gaan we een dag hiermee aan de slag, we gaan het herkennen – want het neemt andere vormen aan dan je misschien zou denken- en we gaan effectieve en praktische technieken leren hoe we hiermee om kunnen gaan. 

Een gedetailleerd programma is binnenkort beschikbaar. 

 

Deze verdiepingsdag is toegankelijk voor iedereen die graag met zijn zenuwstelsel aan de slag wil om dit patroon te doorbreken. Voorkennis over de polyvagaaltheorie is fijn, maar zeker geen must!

Woensdag 30 oktober 

Van 9:30 tot 16:30 (inloop vanaf 9 uur)

Landgoed de Horst in Driebergen

Ik geef deze training samen met Thekla van Middendorp.

Er geldt een maximaal aantal deelnemers van 14.

Deelnamekosten:
€280 (incl. luxe lunch)
€250  (zonder lunch)


“Feelings are for feeling. All of them. Even the hard ones. ”

Trainingsaanbod - Emotie School

Missie van emotie-school is om vrienden te worden met al je emoties, waardoor we er beter mee leren omgaan – en we meer gebalanceerd in het leven komen te staan. 

De meesten van ons willen wel positieve emoties ervaren, maar hebben moeite met de zgn. negatieve of moeilijke emoties, als angst, boosheid, verdriet, teleurstelling, schuld, schaamte, terwijl deze emoties onderdeel zijn van het leven dat we leiden. Leven zonder angst, boosheid, schaamte, verdriet zijn onmogelijk, toch doen we veel om deze gevoelens te onderdrukken, vermijden of weg te maken. Wat als we een andere relatie met deze emoties kunnen krijgen zodat we deze beter kunnen gaan ervaren? 

 

Advies voor bedrijven

Creëren van een Veilige Werkomgeving

De afgelopen periode is er veel te doen rondom een veilige werkomgeving, grensoverschrijdend gedrag, gelijkheid op het gebied van gender, kleur, religie en cultuur. 

Vaak is het ingewikkeld voor het management binnen een bedrijf over hoe ze hiermee om dienen te gaan en hoe dit dan aan te pakken? Waar het eerder hielp om te denken dat werknemers er zelf uit moesten komen of dat dingen opgelost zouden zijn na een stevig gesprek, wordt dit nu gauw betiteld als wegkijken of meedoen.

Alle mensen hebben een basisbehoefte aan veiligheid, ook op de werkplek. We kunnen er vanuit gaan dat een werknemer die zich veilig voelt op zijn werk beter presteert, zich lichamelijk en emotioneel beter voelt, wat vervolgens ook weer een positieve impact heeft op ziekteverzuim, algemene werksfeer en productiviteit. 

Maar hoe doe je dat nou een veilige sfeer creëren? Door bewustzijn te krijgen in ons eigen zenuwstelsel, krijgen we meer inzicht in onze emoties met als doel dat we meer veerkracht ontwikkelen, onszelf beter kunnen reguleren  waardoor we ons minder snel uit het veld geslagen voelen en we ons stabieler en harmonieuzer voelen.

Door het toepassen van deze methodiek gaan we ontdekken wat ons:

– triggered en dus remt in ons werk en/ of waardoor we ons – vaak ongewild – vijandig of te competitief opstellen naar collega’s.

– zo onveilig doet voelen dat we wegkijken, stilvallen en doorgaan alsof er niets aan de hand is.

– blij maakt, waardoor we ons goed voelen, in de flow komen en lekker aan het werk gaan, ons veilig voelen om samen te werken en productief willen en kunnen zijn.

Door inzicht te krijgen in deze (autonome) patronen die hun oorzaak kennen in zowel onze biologie als onze biografie, kunnen we strategieën ontwikkelen om deze patronen te doorbreken. 

De eerste 15 jaar van mijn professionele bestaan was ik werkzaam bij verschillende bedrijven, eerst in Amsterdam en Brussel en van 1998 tot 2008 in Londen. Ik heb gewerkt bij marketing-agencies en markt research consultancies (o.a. Research International) en ook bij Arthur Andersen en American Express.  Ik heb hier aan den lijve het reilen en zeilen binnen grotere en kleinere ondernemingen ondervonden.  Na een burnout in 2009 besloot ik het roer om te gooien en ben ik teruggegaan naar mijn oude liefde de psychologie. Sinds 2012 werk ik in mijn eigen psychologenpraktijk en begeleid ik cliënten in het leren voelen van een basisveiligheid in hun lichaam en het reguleren van emoties. Sinds 2019 heb ik me verdiept in het Autonome Zenuwstelsel via de Polyvagaal Theorie – dat de vecht-vlucht- bevries reacties in ons lichaam uitlegt en richtlijnen geeft over hoe we deze kunnen reguleren. Ik geloof zeer sterk dat als we onszelf leren reguleren, dat we dan ons veiliger gaan voelen, meer verbinding aan kunnen gaan en ook anderen helpen om zich veiliger te worden, wat uiteindelijk een positieve invloed heeft op onszelf en de wereld om ons heen.

Ik ga graag in gesprek over hoe we dit aan kunnen pakken in jullie bedrijf.  Bedrijfstrainingen, management trajecten en op maat gemaakte programma’s behoren allemaal tot de mogelijkheden. Neem contact op voor meer informatie – mailmij@wianda.nl 

"If you want to improve the world, start by making people feel safer"

Mental Health Advies

De meerderheid van de werknemers heeft last van of krijgt in de toekomst te maken met mentale gezondheidsproblemen;  burnout, stress, angst, depressie komen steeds vaker voor en zorgen meer en meer voor ziekteverzuim. Deze klachten hebben eveneens een impact op het werkplezier en productiviteit van werknemers. 

In het kader van voorkomen is beter dan genezen, is het van belang dat bedrijven hier proactief mee aan de gang gaan.

Veerkracht, draagkracht, emotie-regulatie en psycho-educatie staan centraal aan de programma’s die ik voor het bedrijfsleven ontwerp zodat de werknemers beter om kunnen gaan met tegenslag, moeilijke emoties en verandering op de werkplek.

Van 1996 tot 2012 was ik werkzaam bij verschillende kleinere en grote bedrijven, in Brussel, Londen en Amsterdam – en heb persoonlijk de impact ervaren van het reilen en zeilen in de werkomgeving. Sinds 2012 werk ik als therapeut, en heb ik me gespecialiseerd in veerkracht, emotie-regulatie en psycho-educatie.

Ik ga graag in gesprek over wat mogelijk is voor jullie medewerkers – bedrijfstrainingen, individuele trajecten en op maat gemaakte programma’s behoren allemaal tot de mogelijkheden. Neem contact op voor meer informatie – mailmij@wianda.nl

“It's not stress that kills us, it's our reaction to it.”